Ortodonție

Ortodonție – pentru îndreptarea danturii tale

Indiferent de vârstă, dantura noastră poate suferi schimbări. Există foarte mulți copii și adulți ai căror dinți s-au dezvoltat incorect, sunt poziționați necorespunzător și astfel, le afectează starea de sănătate.

Exact pentru această situație des întâlnită s-a dezvoltat ramura stomatologiei numită ortodonție. Ortodonția înseamnă de fapt, îndreptarea dinților strâmbi, a celor poziționați necorespunzător pe arcadele maxilare, a dinților înghesuiți și asimetrici, cu ajutorul unui aparat dentar.

Tratamentul dentar cu ajutorul aparatului ortodontic se realizează exclusiv de către un medic specialist în Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială. Iar rolul medicului ortodont este de a corecta anomaliile dento-maxilare prin salvarea dinților tăi și evitarea intervențiilor chirurgicale.

De regulă, în ortodonție, rezultatele nu apar peste noapte, ci se pot cunoaște în câteva luni sau chiar ani. Finalizarea tratamentului constă în îndepărtarea aparatului dentar, care are loc la 2-3 ani după aplicarea acestuia. Acesta este momentul mult așteptat, al zâmbetului perfect.

De ce să porți un aparat ortodontic?

Datorită mijloacelor de lucru performante și a aparaturii moderne, tehnicile de îndreptare a dinților au avansat, iar acum aparatul dentar poate fi privit ca un accesoriu plăcut vizual.

Avantajele acestuia includ o mai bună sănătate orală, un aspect plăcut și o rezistență mai mare a dinților.

Tipuri de aparate ortodontice

Există mai multe tipuri de aparate, care pot fi alese în funcție de necesitatea fiecărui pacient.

Aparatele fixe sunt formate din inele, sârme și bracket-uri. Pe inelele fixate în jurul dinților se inserează celelalte componente. Aceste aparate se fixează pe dinți sau inele și pot fi ceramice sau metalice. Aparatele fixe sunt aplicate la începutul tratamentului de către medicul ortodont și se îndepărtează doar la final.

Aparatele mobile au diverse forme și culori și acestea acționează prin activarea componentelor lor. Ele pot fi: gutiere, menținătoare de spațiu, scuturi labiale sau linguale, plăci palatinale sau mandibulare, aparate de contenție. Aparatele mobile sunt cele pe care pacientul și le poate scoate singur, pentru a mânca sau pentru igienizare.

Ce presupune tratamentul ortodontic la Zircomed Dental?

Primul pas este cel al consultației în cadrul clinicii noastre, cu un medic specializat în ortodonție, care analizează și determină statutul dentar. Această primă consultație va reprezenta un examen clinic amănunțit pe bază de modele de studiu și radiografii dentare.

În funcție de complexitatea fiecărui caz, medicul ortodont va stabili un diagnostic și va întocmi un plan de tratament, pe care îl va comunica pacientului la a doua consultație. De aceea, începerea propriu-zisă a tratamentului se face din a treia ședință, când se aplică aparatul și se comunică regulile de igienizare a acestuia.

După aceea, este necesar un control periodic la intervale de 4 sau 5 săptămâni.

Nu lăsa problemele dentare să se agraveze! Programează-te la o consultație și hai să găsim împreună cea mai bună soluție pentru sănătatea ta dentară!

PROGRAMĂRI0799 48 48 48URGENȚE 24/7