Implantologie dentară

Implantologie dentară profesională în Constanța

Implantul dentar este una din soluțiile de tratament permanent ce înlocuiește unul sau mai mulți dinți lipsă și redă funcționalitatea estetică naturală a acestora.

În cazul pierderii unuia sau mai multor dinți, nu doar cavitatea bucală este afectată, ci întregul organism. Pentru început, masticația și estetica facială sunt afectate, iar pe termen lung, se poate modifica structura feței prin resorbția oaselor maxilare, ceea ce poate duce la probleme de natură socială.

În plus, apar durerile musculare la nivelul capului, oboseala prematură, dureri și disconfort în întregul organism. Așadar, de ce să nu evităm toate aceste probleme printr-un tratament simplu, nedureros și rapid?

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este o rădăcină artificială care se plasează în locul unui dinte lipsă, în osul mandibular sau maxilar, fiind cea mai eficientă soluție de înlocuire a dinților pierduți la ora actuală.

Implantul dentar este alcătuit din trei componente:

  • Implantul propriu zis: alcătuit din titan medical, ce fuzionează cu țesutul osos.
  • Bontul protetic: se fixează deasupra gingiei, face legătura între implant și coroana dentară.
  • Coroana dentară: este reconstituirea dintelui lipsă din ceramică sau zirconiu ce ajută la crearea unei imagini naturale a danturii.

Beneficiile implantului dentar la Zircomed Dental

Implantul dentar este mai rezistent decât dinții naturali și poate aduce avantaje precum:

  • împiedică deplasarea dinților
  • oprește atrofia osoasă
  • previne retracția gingiei
  • este recunoscut de organismul tău ca un dinte natural
  • îți oferă zâmbetul și încrederea de care ai nevoie
  • îmbunătățește dicția și masticația
  • este mai eficient decât punțile fixe și protezele

Ținând cont de toate aceste motive, credem că tot ce rămâne de făcut este să te prezinți la consultație pentru a discuta direct cu medicul nostru implantolog.

Cum decurge procedura de inserare a implantului dentar la Zircomed Dental

Datorită tehnicilor stomatologice moderne și a echipamentelor folosite în cabinetul nostru, pacienții beneficiază de implant dentar fără durere, într-un timp scurt. Astfel, se obține un aspect natural al danturii, fără disconfort.

Procedura de inserare a implantului dentar nu presupune sacrificarea dinților alăturați. În prima ședință, pacientul este anesteziat local. După anestezie, medicul implantolog face o incizie în gingie până la os pentru a insera implantul și bontul protetic. Cu ajutorul tratamentului medicamentos post-operatoriu, pacientul va avea o experiență confortabilă și după încetarea efectului anesteziei.

Imediat după finalizarea etapelor implantului dentar la Zircomed Dental, nu vei resimți diferența între dinții naturali și implant. Dacă vrei să te bucuri de o funcționare normală a cavității bucale chiar și în cazul pierderii unuia sau mai multor dinți, contactează-ne pentru o programare!

Te așteptăm să ne vizitezi, chiar și în regim de urgență!

PROGRAMĂRI0799 48 48 48URGENȚE 24/7