Pedodonție

Pedodonție – pentru sănătatea danturii copiilor

Te-ai gândit vreodată cât de important este să vii în cadrul clinicii noastre însoțit de copiii tăi, chiar de la o vârstă fragedă? Doar astfel cei mici pot să se familiarizeze cu halatele, instrumentele, mirosul specific și atmosfera unui cabinet dentar și să înțeleagă că vizita la medicul dentist nu este niciun pericol pentru ei și nu ar trebui să le fie teamă de consultul stomatologic.

Cele mai importante tratamente pentru copii sunt cele preventive precum:

  • sigilarea – procedură simplă și nedureroasă prin care se izolează suprafața dentară de mediul cavității bucale pentru a preveni formarea cariilor;
  • fluorizarea – o metodă de profilaxie în tratamentul cariei dentare manifestată prin crearea unei bariere între dinte și factorii ce produc cariile
  • curățarea – în cazul zonelor care rețin alimente sau a zonelor afectate de carii, cu scopul evitării apariției unui focar de infecție.

De asemenea, tratamentele pot fi și de remediere a unor probleme deja existente, precum plombe, tratamente endodontice pe canele, extracții.

Tratamente pedodontice și stomatologie pediatrică la Zircomed Dental

Pentru a ajuta copiii și adolescenții să își trateze eficient problemele dentare dar și să prevină alte posibile probleme dentare, am dezvoltat ramura de pedodonție în cadrul cabinetului Zircomed Dental.

Ne-am specializat în stomatologia pediatrică pentru a-i ajuta pe tineri prin tratamente ce au în vedere profilaxia și tratarea afecțiunilor dentiției temporare și permanente. Mai mult, am creat o ambianță plăcută în cabinetul nostru pentru ca micuții să se simtă confortabil și în siguranță.

Cum decurge un tratament pedodontic la Zircomed Dental?

Pentru a înțelege cum se desfășoară un tratament pedodontic în cadrul clinicii noastre, îl vom exemplifica pe cel al sigilării dentare, unul dintre cele mai uzuale printre pacienții noștri mai mici.

Procedura de sigilare începe întotdeauna cu un periaj profesional, cu pastă non-abrazivă, pentru îndepărtarea plăcii bacteriene. Dintele curățat se izolează și se usucă folosind pansamente absorbante. Pasul următor este aplicarea unui gravaj acid, acesta fiind o soluție cu 30-50% acid fosforic timp de 1 minut pe dinții permanenți și 2 minute pe dinții de lapte.

Urmează apoi spălarea dintelui, timp de 15 secunde, cu jet de apă, apoi uscarea acestuia cu aer. După aceea, se aplică agentul sigilant, aflat în formă lichidă, care este apoi polimerizat cu lampă cu ultraviolete timp de 10-20 de secunde, ca să se întărească. La final, medicul verifică folosind o hârtie de articulație înălțimea sigilării.

După finalizarea procedurii, pacientul poate să consume alimente și lichide, fără a mai exista riscul să se acumuleze resturi în zona care a fost sigilată. În general, în cazul copiilor, se sigilează dinții de lapte, pentru că aceștia prezintă un grad mai mare de risc de apariție a cariilor.

Durata sigilărilor dentare este de la 2 până la 5 ani. Însă, în acest timp, este recomandată consultația stomatologică pentru a se verifica integritatea sigilantului.

Vino și tu cu micuțul tău la clinica noastră, pentru o consultație.

PROGRAMĂRI0799 48 48 48URGENȚE 24/7