Totul despre implanturile dentare

Implantul dentar poate fi garantat pe viață. Acesta va fi mai rezistent decât dinții naturali și îți poate aduce numeroase avantaje.

 

Implanturile dentare sunt un subiect din ce in ce mai frecvent in ziua de astazi. Toata lumea vorbeste despre implanturi dentare ca fiind o metoda eficienta de inlocuire a dintilor lipsa, deoarece ele prezinta intr-adevar o serie de avantaje pe termen lung.

Ce este un implant dentar

Implantul dentar este un dispozitiv metalic pe care medicul specialist il introduce in os pentru a inlocui unul sau mai multi dinti.

El are rolul de a crea o radacina artificiala si principalul sau avantaj este faptul ca este confectionat din titan pur (99,95%), ce formeaza in timp o legatura cu masa osoasa, aproape la fel ca cea dintre dinte si os.

Cand stim ca avem nevoie de un implant dentar

Primul pas este de a te prezenta in clinica pentru o consultatie stomatologica. Medicul iti va spune daca in cazul tau este nevoie de un implant dentar si te va indruma catre investigatiile necesare. Interpretarea imagistica este foarte importanta, pentru ca in lipsa acesteia nu se poate stabili un diagnostic si un plan de tratament corespunzator. Unul sau mai multe implanturi dentare pot inlocui un singur dinte lipsa, mai multi dinti lipsa sau chiar intreaga dentitie de pe o arcada dentara.

Cat dureaza sa am un implant dentar

Fiecare tratament este personalizat in functie de fiecare pacient si afectiunile stomatologice de care sufera. Insa, procedura implanturilor dentare, dureaza, de obicei, intre 4 si 6 luni. Pentru ca este o operatiune complexa, avem nevoie de timp ca implantul sa se integreze cu succes in os. Chiar daca este o procedura complexa si de durata, implantul dentar este si una dintre cele mai sigure si mai previzibile proceduri dentare.

Dupa cele 4-6 luni de vindecare si integrare in masa osoasa a implantului, vei reveni la medic pentru o noua etapa chirurgicala, descoperirea implantului/ implantelor, ce consta in montarea bontului de vindecare pentru gingie. Ultima etapa a acestei proceduri este ancorarea unei punti, unei coroane dentare sau a unei proteze.

Care este igiena orala dupa montarea unui implant dentar

Pentru a prelungi viata implantului dentar, igiena orala nu trebuie neglijata. Se recomanda dusul bucal, folosirea atei dentare, periajul dentar, igienizarea cu apa de gura sau geluri active si nu in ultimul rand, consultatia stomatologica periodica si profilaxia profesionala.

PROGRAMĂRI0799 48 48 48URGENȚE 24/7